[photogrid ids=”1450,1451″ captions=”no” columns=”two” fullwidth=”no” ]

Helaas…. ook vandaag geen reservewiel….. Hopelijk morgen….

Ondertussen “vermaken” wij ons in een van de grote shopping malls die Mthatha rijk is. Ongelooflijk hoe luxe en hoe groot deze hagelnieuwe complexen zijn. We hebben ons geïnstalleerd bij Mugg & Bean; het enige niet-fastfood restaurantje in de mall.

In Mdumbi hoorden we van duitse vrijwilligers die in Mthatha werken dat de stad best wel onveilig is. Wij hebben er overdag geen last van gehad maar als de zon onder is moeten we maar niet meer op straat komen horen we ook van de mannen bij de bandenservice.

Aangezien onze master bed room in La Maison voor vannacht gereserveerd was, heeft Martin, de manager van de plaatselijke Fit Rite vestiging, aangeboden dat we vannacht bij hem en zijn vrouw mogen overnachten, ze hebben eenslaapkamer voor ons maar wij willen ze niet teveel tot last zijn en hebben lekker in Ivy geslapen. Zij wonen op het terrein van een katholiek klooster een lekkere veilige plek.

Ondertussen hebben we ook weer telefonisch overlegd met onze technische afdeling: Desmond. Altijd heerlijk dat hij ons van zo’n afstand met raad (de daad voeren wij uit) kan bijstaan! Toch de bandenspanning maar iets omlaag brengen om onze banden te sparen…

Donderdag ochtend is de band klaar, de binnenband is aangepast door de heren en we krijgen ook nog een aangepaste reserve binnenband mee!  Tegen 10 uur zit de band achterop en hebben we alles klaar voor de rit. Op naar Kwazulu Natal!