Huishoudelijke dingen

[photogrid ids=”379,378,377″ captions=”yes” columns=”three” fullwidth=”yes” ]

Drumi

Via crowfunding site Indiegogo kwamen wij op de Drumi als alternatief voor onze waston die onze vuile kleding door het meerijden in de Iveco reinigt… Geen elektriciteit, maar gewoon met je voet de vuile was in beweging brengen.

Seepje

Op zoek naar een alternatief voor de flessen wasmiddel kwamen we in de lokale Ekoplaza Seepje tegen: zij gebruiken schillen van de Sapindus mukorossi-vrucht, afkomstig van de Sapindusbomen die groeien in- en rondom het Himalaya gebergte om geschikt zijn om mee te wassen. Na een test in onze wasmachine thuis, zijn we tot de conclusie gekomen, dat we deze zeker mee gaan nemen op onze reis. De verpakking als ook het wasmiddel (de schillen) zijn GFT-afval, dus kunnen we met een gerust hart achter laten na gebruik.

Wonderbag

Helemaal enthousiast over de slowcooker thuis gingen we op zoek naar een alternatief en kwamen we op de Wonderbag: een initiatief vanuit de Zuid-Afrikaanse  Sarah Collins. Het principe is hetzelfde zoals we mijn moeder vroeger op de camping kookte: het verpakken van verwarmd voedsel en dat laten sudderen.

Go Sun Stove

Wat we in Nederland natuurlijk veelal missen, is de zon! Maar tijdens onze reis zullen we deze hopelijk veel zien. En uiteraard is dit een bron van warmte, en biedt deze ons een mogelijkheid om zaken te verhitten. Tijdens onze zoektocht naar een zonneboiler, kwamen we bij toeval de GoSun Stove tegen. Deze biedt ons een alternatief voor het koken op gas, diesel of het kampvuur.