Een nieuwe foto via Instagram: #tudelft niet op kop…. #southafrica #keyznking #sasolsolarchallenge #nuna8s

Diesel versus solar! Ineens flitsen er aparte auto's voorbij; #tudelft niet op kop.... #southafrica #keyznking #sasolsolarchallenge #nuna8s

We zien opeens een aantal auto’s op zonne-energie. Tegen de tijd dat Vera de camera heeft gepakt, zijn er al 2 voorbij. De foto van de volgende is – hoe toevallig – die van het Nederlandse team in de Nuna 8s.

Al googlend – handig zo’n SA prepaid si-kaartje – komen we erachter dat dit de SasolSollarchallenge, die op 24 september gestart is en Pretoria en op 1 oktober finisht in Kaapstad. 14 Teams strijden in 8 dagen om wie het snelst de trajecten aflegt per dag. Dat dit niet altijd lukt, zien we verderop op de route als de Poolse auto op een karretje staat… Maar hoe leuk om dit onverwacht tegen te komen op je weg en zeker als je leest dat er zelfs High School teams uit Zuid-Afrika mee doen!

Het is natuurlijk niet verwonderlijk dat HET gespreksonderwerp tijdens de verdere rit naar Port Elizabeth gaat over de ontwikkeling van brandstoftypes in hedendaagse auto’s….