[photogrid ids=”1490,1488,1487,1485″ captions=”no” columns=”four” fullwidth=”no” ]

Vanuit Kokstad zijn we naar de Drakensbergen gereden. Khotso Backpackers heeft ook een campsite en daar willen we kamperen omdat de Sanipass naar Lesotho daar dichtbij is.

Ivy kon de camping niet op omdat er 3 bomen voor de ingang staan die nog verplant moeten worden.

Op de parkeerplaats is echter plek genoeg en daar staan we lekker tussen de bomen met genoeg zon op de zonnepanelen..

De volgende dag zijn we met een tour de Sani Pas opgereden.

Omdat we een vaag plan hadden om een 3 daagse paardrijtocht door de Drakensbergen te doen hebben we een oefentochtje van 3 uur door de bergen rond de camping gedaan. De tocht was prachtig en met een paard door de bergen rijden is een goede manier om het berg landschap goed te kunnen bekijken.

De conclusie is dat paardrijden net als fietsen is en dat Vera het rijden weer snel onder de knie heeft. Ik ben niet zo’n fietser blijkbaar en ik moet eerst nog maar wat meer oefenen met draven en in galop (waarom  dat nodig is tijdens een bergtocht weet ik nog steeds niet).

we hebben een leuk contact met wereldreizigers Phil en Angie uit Wales die al zo’n 12 jaar aan het reizen zijn met een Iveco Daily. Hun Iveco stond bij Khotso in de opslag en ze zijn bijna klaar om weer te gaan reizen. Onze reisplannen hebben zoveel overeenkomsten dat we het plan opvatten om vanaf het Hluhluwe-Imfolozipark samen te reizen en te kijken of dat bevalt.