Electrische installatie

Achteraf heeft het gedoe met de elektriciteit ons de meeste hoofdbrekens gekost en het blijft ons parten spelen tijdens de reis.

Ivy heeft als truck een 24v systeem. De leef-unit draait op 12v ( alle apparatuur in de unit op 24v bleek te duur..)

Aangezien we graag willen dat de vrachtwagen de accu’s van de unit opladen als we rijden moeten de 2 systemen aan elkaar gekoppeld worden.

Omdat we dus 12v moeten aanleggen in Ivy, hebben we ook besloten om dan ook maar 12v apparatuur in de truck te monteren (schijnwerpers, achteruitrij camera, radio, korte golf radio etc.)

Bij het aansluiten van de leef-unit en Ivy blijkt dat alles niet lekker op elkaar aansloot en dat omvormers, relais niet goed op elkaar reageerden. Letterlijk 2 dagen voordat Ivy naar Rotterdam moest is het verholpen en werkte alles naar behoren.

Na de eerste echte dirt-roads blijkt dat de aansluitingen binnen de leef unit niet zo goed tegen de wasbord wegen kunnen en hebben we nu last van storingen bij de koelkast de kachel en 1 lamp, die waarschijnlijk door los getrilde aansluitingen worden veroorzaakt.

Dit moeten we de komende dagen zien op te lossen en als dat niet lukt komen we nog een paar camper/ caravan bouwers tegen op onze voorlopige route….