Een nieuwe foto via Instagram: #southafrica #keyznking #kwazulunatal #nextblogpost

#southafrica #keyznking #kwazulunatal #nextblogpost

Daar staan we dan: in de stralende zon op een verlaten vlakte met voor ons een grillig ingesneden bergkam die ver beneden ons samen komen in een idyllisch bergbeekje. Dit is onze beloning na de tocht omhoog op een bergweg die op veel punten nauwelijks breder is dan het bandenspoor van Ivy.

We zijn zojuist aangekomen op de campsite van Highmoore Nature Reserve. Van de 7 plekken is alleen die van ons bezet.  Zover we kunnen kijken, zien we -behalve de huisjes van de rangers bij de gate, 500 meter naar beneden- ook geen enkel ander teken van leven dan die van ons. Zo klinkt stilte dus…. We genieten na van de mooie rit van Underberg naar hier: rijdend over vlaktes waar alleen de rij hoge bomen een boerderij verraadt waar omheen de hoge basaltpieken van de Drakensbergen boven uittorenen! En de eerste hekken die we ik heb moeten openen om de nieuwsgierige koeien binnen te houden en ons verder te brengen.

En ineens…. trekken wolken voor ons over de bergkam heen en steekt de wind op. In een mum van tijd heeft de blauwe lucht plaats gemaakt voor een grijze en is het zonnetje verstopt achter laaghangende mist. Dit bedoelen ze hier dus met: pas op; het weer kan verraderlijk snel veranderen! Dus zitten we -hollands knus- de rest van de avond binnen zonder wifi en/of mobiel bereik; dat dat nog kan!