Verschepen ….hoe doe je dat??

Ons idee om Ivy per container naar Zuid Afrika te verschepen bleek moeilijker dan gedacht. Veel shipping agents be-antwoorden onze emails en telefoontjes niet eens. En van andere horen we dat het verschepen van goederen naar Zuid Afrika voor niet-ingezetenen niet mogelijk is….

Voor het verschepen via RoRo (roll on roll off oftewel een soort veerboot) kunnen we wel bedrijven vinden maar we hebben van meerdere ervaringsdeskundigen uit eerste hand gehoord dat er in veel auto’s  wordt ingebroken en zelfs onderdelen worden afgesloopt….

We kiezen dus toch voor een container, we hebben tenslotte niet voor niets de leef-unit uitgerust met een hefsysteem.

We hebben wel een aantal bedrijven gevonden maar de ene vroeg € 12.500 (enkele reis!!!) en de andere was bijna niet te bereiken doordat hij zelf aan het reizen was door Afrika op een motor en de anderen antwoorden niet of hadden niet te ontcijferen offertes…..

Via Tracks4Africa vond ik uiteindelijk African Overlanders van Duncan en Eli uit Stellenbosch (www.africanoverlanders.com). Duncan beantwoorde mijn emails snel, was duidelijke en kwam met een voor ons te behappen prijs die zelfs nog wat omlaag kon omdat we de container konden delen met een motorfiets…

Eind goed al goed dus maar lees vooral ook de stories over de de uitdagende verscheping en aankomst!