Een nieuwe foto via Instagram: #keyznking #eindevandewereld

Eerste dirt roads; verder zuidelijk kunnen we niet! #keyznking #eindevandewereld

Vandaag naar het uiterste puntje van Zuid-Afrika gereden. Wij waren in de veronderstelling dat dit Kaap de Goede Hoop was, maar foutje: dat is Cape Agulhas…..

Om daar te komen, moeten we het tarmac (asfaltweg) verlaten: het Overlanden wordt steeds echter! Ik heb, eerlijk gezegd, de kriebels in mijn buik of we de leefunit niet ergens onderweg zullen verliezen of dat ze uit elkaar scheurt…. Dus heel rustig wennen aan het rijden op gravel, proberen de diepere kuilen te ontwijken, sukkelen we met 30 km per uur door een werkelijk verlaten, glooiend landschap! En we lijken wel de enige hier; op hele kuddes schapen na! Zij stuiven weg als wij langs rijden, mmmmm… zijn we zo afschrikwekkend?

Uiteindelijk rijden we Cape Agulhas binnen en zwaaien voetgangers en tegenliggers naar ons en gaan duimen omhoog, alsof we oude bekenden zijn! Ik voel me ietwat opgelaten…

En dan staat Ivey met haar neus ineens richting de Indische Oceaan! Cape Agulhas is naast het zuidelijkste puntje van Zuid-Afrika namelijk ook de plek waar de Atlantische Oceaan en Indische Oceaan elkaar “ontmoeten”.