[photogrid ids=”1789,1790,1791,1792″ captions=”no” columns=”four” fullwidth=”no” ]

Voordat we op reis gingen, hoorden we van Kippy dat De Karoo een heel bijzonder, mooi, verlaten en uitgestrekt gedeelte is van Zuid Afrika en haar favoriet! Het stond dus al op ons lijstje toen we hier kwamen en na een stukje Kleine Karoo (route 62; barrydale) helemaal. Na al het gedoe in Kruger en Nelspruit willen we Ivy vooral even testen en weer vertrouwen krijgen. Dus off we go door De Karoo richting Kaapstad!

De meeste mensen rijden er snel doorheen als ze van Johannesburg naar Kaapstad rijden via de N1.Als je dan 90 dagen extra mag blijven in Zuid-Afrika, dan doe je De Karoo uitgebreid! Dus we hebben de Karoo inmiddels van Noord naar Zuid en van Oost naar West doorkruist (N12, N14 en N1 en allerlei R-wegen) en het is een prachtige woestenij met rechte wegen, hete zinderende luchten en ’s nachts een met sterren gevulde hemel omdat er bijna geen lichten zijn op de grond.

De verschillende dorpjes die langs de weg liggen, leven voornamelijk van -heel erg extensieve- schapenfok (Karoo Lamb: erg lekker!), zout en langskomende reizigers. Je merkt het meteen als iemand niet in de Horeca zit want dan zijn ze erg zonderling zoals te verwachten in zo’n desolate omgeving.

Het Karoo National Park heeft dan wel niet de big 5 maar we hebben er een fantastische night drive gedaan waarbij we een bruine Hyena hebben gezien wat naar we begrepen vrij uitzonderlijk is…

Ik zou er nooit willen wonen maar er eens goed rondkijken is een aanrader!