[photogrid ids=”1248,1249,1250″ captions=”no” columns=”three” fullwidth=”no” ]

 

Dat de informatie over campsites in Zuid Afrika niet helemaal up to date is hebben we al eerder gepost. Vandaag hadden we weer zoiets. nadat we Ivy over een steile berg hadden gehezen kwamen we in Bretton on Lake aan bij wat een voormalige camping bleek te zijn,  nu verhuren ze alleen nog maar huisjes. Dat werd simpel aangegeven door een kruis door de caravan op het bord te zetten bij  de ingang en niet op de eerdere borden……..

Rechtsomkeert naar Knysna gereden om naar de lokale VVV te gaan die ook dicht bleek te zijn. Vera opperde om naar het youth hostel te lopen en te vragen of we daar mochten parkeren. Na een luttele 100 meter lopen zagen we een groot bord met een I bij guesthouse ’52 on Main’.

Eenmaal binnen ging de eigenares Janey gelijk voor ons aan de slag en belde met een camping in Knysna zelf. Echter nam daar alleen de zoon des huizes de telefoon op.  Intussen was Janey’s echtgenoot Gordon binnen gekomen en Janey begon op hoog tempo uit te leggen dat wij eenc amper hadden en geen kampeer plek. Gordon vroeg of het een rode was en toen we ja zeiden stelde hij voor om Ivy op de oprit te zetten.

De volgende dag heeft Gordon een heerlijk ontbijt voor ons gemaakt en wederom veel reistips ook had Gordon een goedkoop adres voor mountainbikes (die we ook gekocht hebben) en gaf hij ons spontaan een workshop THC extraheren uit wiet, alhoewel we niet helemaal begrepen waarom we als Nederlanders dat nodig hebben.