We zijn in Malolotja Nature Reserve in het westen van Swaziland. De camping ligt prachtig in een vallei en de plaatsen zijn lekker verscholen tussen de vele grote stenen die her liggen. Het heuvel landschap is echt heel mooi alleen zit het weer de eerste dag wat tegen. Het zicht veranderd binnen een paar minuten van volop zicht naar zo’n dichte mist dat we Ivy bijna niet meer terug kunnen vinden als we bij de toiletten vandaan komen.

Het is de eerste keer dat we een donkey shower hebben. Het warme water komt uit 2 oude oliedrums die boven een vuurtje hangen. Twee keer per dag wordt het viur opgestookt, s’ochtends vroeg en aan het eindevan de middag. Omdat wij de enige kampeerders zijn is het water ma een nacht nog steeds heet voordat onze pyromaan langs komt.

De volgende dag is het fantastisch weer en we besluiten om de canopy tour te gaan doen. De 11 ziplijnen zijn over de canyon van de Majolomba rivier gespannen. Plateaus hangen aan de rotsen waarop je aankomt en vertrekt via de ziplijnen.

Wij zijn allebei ook gespannen omdat het de eerste keer is dat we dit gaan doen. Het is een super belevenis om aan een katrol hoog boven de rivier te zwieren.

Dit is een echte aanrader. Het gaat er allemaal zeer professioneel en veilig aan toe voor zover we dat kunnen inschatten…