Landrover 101 FC

[photogrid ids=”213,288″ captions=”no” columns=”two” fullwidth=”no” ]

LANDROVER 101 FC

In de zomer van 2010 reisden we af naar Vera’s ouders in Buggenum en kochten we van Har en Gerda Janssen uit Herkenbosch deze beauty. Har heeft eigenhandig deze legerambulance van het Engelse leger (gelegerd in Duitsland) omgebouwd tot camper.

In de afgelopen jaren heeft de Laro ons geholpen bij het uitproberen van hoe camperleven is en een gevoel te krijgen bij “onze” inrichting. Na reizen door Frankrijk, Spanje, Kroatië en Corsica waren dit onze conclusies:

  • Vast bed is een must
  • Keuken en tafel binnen bij elkaar
  • Buitenkeuken is een must
  • Buitendouche is een pre
  • Armruimte bij bank binnen is must
  • Wij hebben niet veel ruimte nodig dus de Laro is groot genoeg

Daarnaast hebben we ook geconstateerd dat de Landrover te zwaar wordt als we alles bij elkaar optellen dat mee zal gaan. Als we kleding, eten, potten pannen, gereedschap, onderdelen, water, diesel en onszelf optellen dan komen we boven de 4000 kg uit. De Landrover’s is maximale gewicht is 3600 KG. Dit betekent dat de Landrover heel erg veel te lijden zal hebben op slechte wegen en mocht er wat gebeuren kunnen we gedoe krijgen met verzekeringen etc.

We hebben nog gekeken of we gewicht kunnen reduceren door minder bepakking mee te nemen of om de Laro zelf af te laten vallen. Dit leverde echter niet voldoende gewichtsbesparing op.

Daarom hebben we jammer genoeg moeten besluiten om niet met de Landrover te gaan reizen.

De Laro is onze camper voor in Europa ook omdat we er 110-120 mee kunnen rijden maakt haar geschikt voor snelwegen. En omdat we het een super design vinden en hij erg solide gebouwd is kunnen we er nog jaren mee vooruit denken we.