[photogrid ids=”1610,1609,1608″ captions=”no” columns=”three” fullwidth=”no” ]

Omdat we niet zelf in Thembe kunnen rijden, hebben we een lodge geboekt met daarbij 2 gamedrives. We slapen in een luxe safaritent in een omheind deel van het park. Om 12 uur worden we opgehaald bij de ingang van het park en worden we in een Landrover naar de lodge gebracht. Het ziet er prachtig uit. Na de lunch gaan we het park in. We rijden wat rond op zoek naar de olifanten, als Patrick onze driver een melding krijgt van 1 van zijn collega’s: er zijn olifanten gespot bij de waterhole! De rit ernaar toe is hobbelig over de mulle zandpaden en er wordt hard doorgereden – zelfs over No Entry paden-, dus we schudden lekker door elkaar.

We komen als laatste auto aan bij de waterhole, waar we een paar olifanten zien. Het blijkt een oude stier, 3 jongere stieren  en een vrouwtje te zijn. Blijkbaar kunnen die het goed met elkaar vinden. De eerste paar minuten genieten we van de olifanten die aan het drinken en bomen kaal aan het eten zijn. Dan fluistert Patrick, onze gids dat er een vreemde stier aankomt en dat we nu stil moeten zijn. De vreemde stier is alleen en heeft een gehavend linker oor.

De oude stier laat direct weten dat hij die vreemde ‘ lam oor’  niet in de buurt wenst. Er is wat gestoei tussen de jongere stieren uit de groep en de vreemdeling.  De vreemde stier is opgewonden en dat is goed te ruiken – en te zien- als hij vlak bij onze auto gaat plassen. Het vrouwtje is waar hij naar toe wil. Er komt een heel spel op gang, waarbij soms de vreemde stier met het vrouwtje worstelt en dan weer door de oude stier of 1 van zijn secondanten wordt aangepakt, waarbij het geluid van de slagtanden op elkaar oorverdovend is.

Na een kleine 10 minuten is het bekeken voor ‘lam oor’ en het groepje gaat weer verder. De overgebleven stier is duidelijk gefrustreerd en gaat vlak naast onze auto in de modder zitten wroeten; de modder vliegt ons letterlijk om de oren! Ik word zelfs wat zenuwachtig als de stier met zijn slagtanden onder de rij stoelen – waar ik alleen op zit – begint te zwaaien. Ik zit op de achterste rij van de Landrover en die stoelen hangen als het ware achter de wagen. De onderkant van de stoelen wordt ‘beschermd’ door dunne plaatjes triplex. Ik zie de bewegingen van de stier niet zo zitten en ga daarom toch maar even voorzichtig staan zonder dat ik hem daarmee uitdaag. Na een klein kwartiertje in spanning, heeft hij door dat wij niet in gaan op zijn provocaties en druipt hij langzaam af….. Ons in opperste hilariteit achterlatend!

Patrick verklaart later dat de stier een reactie van ons probeerde uit te lokken, maar omdat we allemaal stil waren en niet bewogen verloor de stier interesse , gelukkig maar….. Uiteraard hebben we hier ’s avonds tijdens het diner met de andere 4 Nederlanders in de auto nog uitvoerig over nagepraat! En blijkt maar weer eens hoe klein de wereld is: 2 oude getrouwen van 4WDtravel – waarbij wij onze 4×4 cursus hebben gedaan-  zitten bij ons in de auto en -uiteraard- laven wij ons aan alle tips en trucs van hen!