walvis

 

We hebben 2 dagen gekampeerd op de campsite van de ‘De hoop Nature Reserve’ waar we vanaf een super mooi wit zandstrand verschillende springende walvissen hebben gezien.
De campsite was overigens fantastisch met een super uitzicht op de kreek en zeepjes, body lotions en handdoekjes in de toiletten en douchecabines!
De weg naar het park is een echte dirt road met potholes omhoog over de heuvels. We zijn wat aan de late kant en hopen dat we het park nog inkomen. Overigens is er een bushcamp net buiten de poort mocht je na closing time arriveren.

In het park op weg naar het kampeer terrein heeft Vera het dakluik voor het eerst gebruikt om bontebokken en struisvogels te fotograferen.

We zijn nog wel wat bleu , we vroegen de dame van de receptie of je ’s avonds over het terrein kon lopen en haar antwoord was dat dat geen probleem was als je maar een zaklantaarn bij je hebt omdat er geen lampen zijn.
De dieren lopen over het kampeerterrein en tijdens de gitzwarte wandeling van het restaurant naar onze camper horen we het stampen en snuiven van de elanden op een meter naast het pad. Als newbies qua kamperen in een wildreservaat vonden we dat op zich wel wat eng aangezien die beesten best groot zijn en grote hoorns hebben.
De 2e avond hebben we het weer gedaan al viel het ons wel op dat de Zuid Afrikanen en Namibianen die naast ons staan allemaal met hun auto’s en campers naar het restaurant rijden…..