Hulptroepen

Vera heeft heel veel werk aan Ivy zelf gedaan maar voor sommige klussen heb je echt specialisten nodig.

De volgende mensen/bedrijven hebben geholpen bij de totstandkoming van ons rijdende huisje:

Garage van den Boogaard

Het toeval heeft beschikt dat onze garage voor Ivy zich in het zelfde complex bevind als de garage van Desmond van den Boogaard.

Desmond heeft ons bij van allerlei uiteenlopende klussen geholpen en hij heeft zijn uitgebreide netwerk van specialisten voor ons geopend.

Desmond heeft samen met Gijs het elektrische systeem aangepakt en heeft Vera geleerd hoe te stralen, poeder coaten en Vera geholpen bij de constructie van de achter bumper, de frames voor de gastank en de afvalwater tank. Ook het testen van het hefsysteem hadden we niet zonder Desmond kunnen doen.

Gijs Foppen Automotive

Gijs heeft grotendeels het 12v systeem in Ivy aangelegd. Hij heeft de radio’s, werklampen, achteruitrijd camera, verstralers, usb laders, sigaretten aanstekers en bijbehorende zekeringen aangelegd. Daarnaast heeft Gijs met zijn schoonvader Bernard ook geholpen bij allerlei zware klussen waar Vera wel extra handen en hersens kon gebruiken.

All-inn Metaal

Henri en Marcelino van All Inn metaal hebben het subframe met hefsysteem, de achterbumper en het bandenrek gemaakt.

IVECO Schouten

Job, Marcel en Frank van Iveco Schouten hebben de truck gekeurd, gerepareerd, geprepareerd en veel onderdelen kunnen vinden ook al heeft Iveco al 3 nieuwe computer systemen geïntroduceerd sinds de geboorte van Ivy in 1988.

IVECO Truck City 

Alan Watkins van de Iveco dealer in Brackenfell, Cape Town heeft ons goed geholpen bij de oplossing van ons veer probleem. Ook heeft hij de koplamp die en nog wat andere klein zaken die tijdens de verscheping kapot zijn gegaan opgelost.

Wagner Kunststoftechnik

Thomas Wagner en Eileen Babinsky hebben de leef-unit gebouwd. We kijken met gemengde gevoelens terug op de bouw. Aan de ene kant is het ontwerp dat we gemaakt hebben ook daadwerkelijk gebouwd en werken onze ideeën ook in de werkelijkheid. We hebben een ruimtelijke unit met een vast bed etc. Ook heeft Thomas vele suggesties en verbeteringen aangedragen.

Daarnaast is de prijsstelling van Wagner Kunststoftechnik erg gunstig vergeleken bij de vele Nederlandse en Duitse bouwers die we hebben benaderd. Aan de andere kant laat de kwaliteit te wensen over en is vooral de zeer verlate oplevering debet aan het uitstellen van onze reis.

G. van Rijn B.V. Moffel- en Spuitinrichting

Richard heeft al onze metalen constructies gestaard, gepoederder-coat of gespoten. Ook delen van Ivy die wat geroest waren zoals de voorbumper en de rolkooi zijn van een nieuwe laag voorzien.

Profile Tirecenter

Roy en Dennis van de truck afdeling van Profile tire center in Utrecht hebben veel geduld gehad met ons. Omdat we in het begin maar 5 wielen hadden was het een hele operatie om telkens 1 band van de velg te halen. Daarna 1 velg laten stralen en poedercoaten om daarna een nieuwe band te monteren. Uiteindelijk staat Ivy op nieuw rubber en hebben ook 2 complete wielen op het bandenrek staan. Ook heeft Roy met de hand 4 extra binnen banden gemaakt die een tegenwoordig niet meer gebruikte ‘offcenter’ ventiel moeten hebben…