De leefunit

[photogrid ids=”622,623,624,626,633″ captions=”no” columns=”six” fullwidth=”no” ]

De (leef)unit

Als oude brandweerauto was Ive&Co natuurlijk niet geschikt om in te leven. Dus allereerst moesten de bluswatertank van 5000 liter, de brandslangen en gereedschapskisten verwijderd worden om plaats te kunnen maken voor de leefunit.

Aangezien het bouwen van een dergelijke unit een vak apart is, hebben wij besloten om deze extern te laten bouwen. Flexibiliteit in formaat en interieur en een aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding en lichtgewichtbouw waren daarbij onze criteria. Tijdens onze bezoeken aan DE beurs  hiervoor (Allrad & Abenteur) hadden we een goed idee hiervan gekregen. Vervolgens heeft Bert uren online doorgebracht om een selectie te maken van mogelijke bouwers. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op Thomas Wagner in Emmerich. Zijn familiebedrijf bouwt sinds 1985 camperopbouwen op maat.

Tijdens diverse gesprekken over onze wensen qua opbouw en het door onszelf gemaakte schaalmodel gingen zij aan de slag. Onze wens voor een hefdak was direct al een ding, want zij hadden daar in het verleden slechte ervaringen mee, dus het tentdoek zouden we zelf moeten uitvogelen en (laten) monteren.

In de zomer van 2015 gingen zij van start en de planning was om december 2015 de opbouw klaar te hebben. Helaas bleek Thomas de uitzondering op de alom geroemde Duitse puentlichkeit, maar was uiteindelijk maart 2016 de leefunit, na enkele pittige gesprekken, zover dat ze op Ive&Co geplaatst kon worden.