Isolatie cabine

Isolatie cabine

Een van de eerste aanpassingen waar we van wisten dat we zouden moeten doen aan Ivy was het verminderen van het geluid in de berijderscabine. Spartaans als ze was uitgevoerd, lag het geluidsniveau tijdens het rijden rond de 110 Db…  Dus op zoek naar hoe dit terug te brengen naar maximaal 80 Db.

Geluidsisolatie kent vele aanbieders en dito prijsklassen. Om dit door een expert uit te laten voeren, lag de gemiddelde prijs rond de € 5.000 en dan moesten we ook nog een half jaar wachten voor er plek was….

Dus dan maar uitzoeken hoe we dit zelf zouden kunnen doen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de producten van Silent Coat. Allereerst hebben we het kale metaal van de cabine voorzien van een laag deadening om trilling tegen te gaan, Vervolgens hebben we hier overheen een laag Silent Coat Isolator aangebracht en daarover heen de bekleding van rubber en vinyl.

Ivy is nog steeds luidruchtig maar als we niet te hard rijden dan kunnen we elkaar, de tomtom en de radio horen dus het is goed gelukt.