Dierbare ontmoetingen

Een van de leuke dingen van het reizen is voor ons het kennismaken met nieuwe mensen met hun eigen verhalen. Ook tijdens deze reis ontmoeten we veel inspirerende mensen;  teveel om allemaal te noemen.

Dit onderstaande overzicht geeft een beeld de ontmoetingen met de mensen die we zelf graag willen onthouden, omdat ze voor ons inspirerend waren.

Dit jonge Zweedse stel ontmoeten we bij African Overlanders, waar ze hun laatste Expeditie aan het voorbereiden zijn. Zij reizen al 10 jaar lang de wereld rond door 4×4 reizen te organiseren met hun eigen auto’s en zo hun reis (grotendeels) te laten bekostigen door de medereizigers. Naast hun ervaringen deelt Ronnie ook graag zijn technische kennis met ons en daar leren we een hoop van in korte tijd!

Dit gezin is vorig jaar begonnen aan een -waarschijnlijk- 7 jaar durende reis in een geweldig indrukwekkende overland truck. Belangrijke reden is dat zowel Pepeijn en Romeq op deze manier betere mogelijkheden om hun opleiding te doorlopen dan in het Nederlandse schoolregime. Vera volgde hen al enige tijd via Facebook, en zonder het te weten -toeval bestaat niet- parkeren wij in Onrus Ivy naast hen.

Dit Amerikaanse stel lopen we tegen het lijf in het hostel in Knysna en we besluiten spontaan om ’s avonds samen te gaan uiteten. Zij hebben gepland om in ieder geval anderhalf jaar de wereld over te reizen en te eindigen in Europa om daar hun leven op te gaan bouwen.

Janey en Gorden hebben ons geholpen in Knysna toen we geen goede campsite konden vinden. We mochten op de oprit staan van hun guesthouse 52 on main

Dit stel uit Wales reist met hun nu derde Iveco de wereld over. Wat in eerste instantie gepland was om 2 jaar te duren, duurt inmiddels al 13 jaar. Wij ontmoeten hen op Khotso Guest Farm, waar ze hun Iveco gestald hadden de afgelopen maanden. Misschien is het de autokeuze, maar vele gezellige uren volgen met het uitwisselen van tips, ervaringen en mogelijk het stroomlijnen van de reisplanning.

 

  • Jan en René

In de Karoo hebben we een stel uit Zuid Afrika ontmoet. We hebben de hele middag in de dam (natuurlijk zwembad) gelegen en  daarna een traditionele ‘braai’ avond gedaan. We hebben bij ze gelogeerd op hun farm in Klerksdorp.

  • Riks en Jane

Riks, Jane, Hans en Yvonne hebben we ontmoet in Kgalagadi National Park op de camping in Nossob. Riks komt oorspronkelijk uit Nederland en zijn broer Hans is op vakantie hier in Zuid Afrika. We hebben Riks en Jane bezocht in Pretoria.

  • Karel